Τα Νέα της Wurth Hellas


Η Würth Hellas στηρίζει την Ομάδα Aristurtle!


Η ομάδα Aristurtle υποστηρίζεται από τη πανεπιστημιακή κοινότητα έμπρακτα, με υλικοτεχνικές παροχές, καθώς και με γνωσιακή και ηθική υποστήριξη από τους καθηγητές.

Η ομάδα αποτελείται από ένα σύνολο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, με μέλη από όλο το πανεπιστήμιο. Τα μέλη της είναι νέοι και εκκολαπτόμενοι επιστήμονες, με βαθιά γνώση του αντικειμένου και με μεγάλη εμπειρία τόσο στη θεωρητική όσο και πρακτική εφαρμογή των γνώσεών τους.

Επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας είναι ο καθηγητής Χρήστος Μαδεμλής, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα των ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών και υπεύθυνος του εργαστηρίου ηλεκτρικών μηχανών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.  Η ομάδα του εργαστηρίου υποστηρίζει την υλοποίηση του σχεδίου,  με τη πολύχρονη εμπειρία της σε επιστημονικά και κατασκευαστικά θέματα. Τη δράση της ομάδας υποστηρίζει τόσο η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής όσο και η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Τον Οκτώβριο του 2013 γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μιας ερευνητικής φοιτητικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο το σχεδιασμό και τη κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου.

Η ομάδα Aristotle University Racing TeamElectric (Arist.u.r.t.le) συμμετέχει σε διαγωνισμούς formula student και διαγωνίζεται με πανεπιστήμια από όλο το κόσμο.

Αποστολή τους

Η συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό formula student FSAE, η κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο των νικητών καθώς και η άνοδος της ομάδας στη παγκόσμια κατάταξη. Επιπλέον, η Aristotle University Racing Team Electric στοχεύει στην έμπρακτη εφαρμογή των πανεπιστημιακών γνώσεων των φοιτητών και στην ανάπτυξη κοινωνικών και συλλογικών δεξιοτήτων των μελών της.

Όραμά τους
Όραμά της ομάδας είναι η αναβάθμιση των σύγχρονων τεχνολογιών στο τομέα της ηλεκτροκίνησης με υψηλού επιπέδου καινοτόμα προϊόντα καθώς και η ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας του Α.Π.Θ. και της παρουσίας του στα διεθνή πανεπιστημιακά δρώμενα.

 

Διαγωνισμός
Η formula student FSAE είναι ένας φοιτητικός σχεδιαστικός διαγωνισμός που διοργανώνεται από την SAE International (SAE, παλαιότερα ήταν γνωστή ως Society of Automotive Engineers). Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1978 και αρχικά ονομαζόταν SAE Mini Indy.

Το σενάριο είναι το εξής:
Μια φανταστική κατασκευαστική αυτοκινητοβιομηχανία έχει συνάψει συμφωνία με μια φοιτητική ομάδα για τον σχεδιασμό και τη κατασκευή ενός μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου. Το πρότυπο αυτοκίνητο αξιολογείται για τις δυνατότητές του στα αγωνίσματα τα οποία διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Στατικά:
Design Event
Cost Event
Business Presentation

Δυναμικά:
Fuel Efficiency
Endurance
Autocross
SkidPad
Acceleration

 

Χαρακτηριστικά

  • Σχεδιασμός σύμφωνα με τους κανονισμούς της formula SAE International
  • Μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τα συμβατικά αγωνιστικά αυτοκίνητα έως και 90%
  • Κορυφαίες επιδόσεις έως 720 Nm ροπής σε κάθε οπίσθιο τροχό
  • Επιτάχυνση που φτάνει τα 1,7G οριζόντιας και κάθετης δύναμης
  • Αυτονομία 22 χιλιομέτρων σε αγωνιστική οδήγηση
  • Τελική ταχύτητα 150χλμ/ω

Διακρίσεις

Στην πρώτη συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό της Ιταλίας, ΑΤΑ 2014, η Arist.u.r.t.le κατόρθωσε στην κατηγορία Class 3, την 3η θέση στο αγώνισμα Cost Event, την 3η θέση στο αγώνισμα Business Presentation και την 4ηθέση στο αγώνισμα Design Event.Καταλαμβάνοντας την 4η θέση συνολικά, η ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις για τη σχεδίαση πρωτότυπων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Στο διαγωνισμό της Αγγλίας FS2015 στη πίστα του Silverstone η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση από τις 25 συμμετέχοντες ομάδες στη γενική κατάταξη στην κατηγορία class 2 αποκομίζοντας ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σχόλια για το σχεδιασμό και την οικονομοτεχνική της μελέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ομάδας θα βρείτε στο Newsletter June