Τα Νέα της Wurth Hellas


Reinhold Würth


Γεννημένος στις 20 Απριλίου του1935 στο Öhringen, ο Reinhold Würth μπήκε στην επιχείρηση ως δεύτερος υπάλληλος και πρώτος μαθητευόμενος στο χονδρικό εμπόριο βιδών του πατέρα του στο Künzelsau. Το 1952, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου για χονδρικό εμπόριο και λιανικές επιχειρήσεις. Μετά από τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του, σε ηλικία 19, ο Reinhold Würth ανέλαβε την διαχείριση της επιχείρησης. Στα έτη που ακολούθησαν, ο Reinhold Würth μετέτρεψε την περιφερειακή επιχείρηση σε μια εμπορική επιχείρηση παγκόσμιας εμβέλειας. Σήμερα, ο Όμιλος Würth διαθέτει 270 επιχειρήσεις πωλήσεων σε 80 χώρες και το 2001, οι πωλήσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως σε 5,28 δις ευρώ.Το 1994, ο Reinhold Wόrth αποσύρθηκε από την ενεργό διαχείριση του Ομίλου και ανέλαβε την θέση του Προέδρου του εποπτικού συμβουλίου. Ο Reinhold Würth είναι καθηγητής και κατέχει στο πανεπιστήμιο της Καρλσρούης την έδρα των επιχειρηματικών σπουδών. Είναι διδάκτωρ επί τιμή και μέλος της Συγκλήτου επί τιμή στο πανεπιστημιακό του Tübingen, κάτοχος του σταυρού διακεκριμένων υπηρεσιών 1ης τάξης του Τάγματος της Τιμής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του μεταλλίου των οικονομικών αξιών του ομόσπονδου κρατιδίου του Baden Wuerttemberg. Επιπλέον από το 1977 είναι επίτιμος δημότης της Γαλλικής πόλης Erstein.

Ο Reinhold Würth είναι μέλος διάφορων εποπτικών συμβουλίων (IKB Deutsche Industriebank), μέτοχος και μέλος της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος Robert Βosch καθώς επίσης και πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής των επιχειρηματιών της κοινωνίας της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Baden Württemberg mbH. Ο Reinhold Würth είναι Πρόεδρος πολλών ενώσεων, μεταξύ άλλων του "Freunde der Burgfestspiele Jagsthausen e.V." ή της ομάδας "Ενεργοί Πολίτες του Heilbron-Franken". Παθιασμένος πιλότος (άδεια επαγγελματία πιλότου/ATPL) και μοτοσικλετιστής (Harley - Davidson) είναι παντρεμένος με την Carmen Würth και έχουν μαζί τρία παιδιά.

Στην επαγγελματική σταδιοδρομία του, τον Reinhold Würth τον έχουν απασχολήσει εντατικά ψυχολογικά θέματα όπως το κίνητρο των υπαλλήλων, η κουλτούρα της διοίκησης και η επαγγελματική ηθική. Έχει αναλώσει επίσης μεγάλο μέρος του χρόνου του σε πολιτιστικά θέματα.
Όταν αγόρασε μια υδατογραφία από τον Emil Nolde στη δεκαετία του '60, αυτό ήταν η αρχή του πάθους του για τη συλλογή έργων τέχνης. Στο μεταξύ, έχει μια εντυπωσιακή συλλογή που αποτελείται από περισσότερα από 6.000 έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων εικόνες, σχέδια και γλυπτά των Πικάσο, Hrdlicka, Lüpertz και Christo.
Στο τέλος του 1991, έκανε τη συλλογή του προσιτή στο κοινό στα πλαίσια των εγκαινίων του νέου κτιρίου διοίκησης στο Künzelsau - Gaisbach όπου στεγάζεται επίσης μουσείο. Το μουσείο της σύγχρονης τέχνης του 20ού αιώνα είναι πάντα ανοικτό στους υπαλλήλους. Κάθε έτος, παρουσιάζει τρεις έως τέσσερις εκθέσεις.