Τα Νέα της Wurth Hellas


Η Würth Hellas στήρίζει το Ράλλυ Ελλάδος!


Η Würth Hellas στήριξε και φέτος ως επίσημος χορηγός του οχήματος Starlet μοντέλο του1984, με οδηγούς και πελάτες τους κυρίους Νομικό Μιχάλη και Κουρή Γιώργο, οι οποίοι έτρεξαν με το σήμα της Würth Hellas στον καθιερωμένο πλέον θεσμό του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος, αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σαν «Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις».

Η διοργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος 2016 πραγματοποιήθηκε από 27 – 29 Μαΐου 2016, με κέντρο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Ως γνωστόν, πρόκειται για τον διασημότερο, τον πιο απαιτητικό και τον πλέον πολύτιμο για τους συμμετέχοντες αγώνα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Sporting και Regularity της FIA.

Ο Sporting αγώνας περιλάμβανε 19 ειδικές διαδρομές σε άσφαλτο και χώμα, καθώς και ένα ασφάλτινο νυχτερινό τμήμα που σίγουρα θύμιζε συναρπαστικές στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της διοργάνωσης. Συνολικά το μήκος του αγώνα ξεπερνούσε τα 900 χλμ. περιλαμβάνοντας 80 χλμ. ειδικών διαδρομών σε χώμα και 170 σε άσφαλτο! Για την κατηγορία Regularity, οι συμμετέχοντες της οποίας στήριξαν και φέτος λόγω και έργω τον διάσημο Ελληνικό αγώνα, η εξίσου απαιτητική διαδρομή είχε μήκος που ξεπερνούσε τα 1000 χλμ. και περιλάμβανε 45 ειδικές διαδρομές ακριβείας.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε την Παρασκευή  27/05/2016  στις  10:00 πμ  από το Ζάππειο. Το πρώτο αγωνιστικό σκέλος περιλάμβανε  τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, Κινέτα – Πίσια – Κλένια και τερματισμό το βράδυ στην παραλία του Ναυπλίου. Η 2η μέρα, Σαββάτο 28/05/2016, περιλάμβανε  ασφάλτινες ειδικές διαδρομές και τερματισμό το βράδυ στην παραλία του Ναυπλίου. Την 3η μέρα, Κυριακή 29/05/2016 συνεχίστηκε το αγωνιστικό κομμάτι στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές με τερματισμό και ολοκλήρωση του αγώνα στην παραλία του Ναυπλίου.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, δεν είναι απλώς μια ακόμη εκδήλωση με ιστορικά αυτοκίνητα. Είναι κυρίως ένα αθλητικό πολιτιστικό γεγονός κάλους και παράδοσης. Αναδεικνύει όχι μόνο τη σπάνια ομορφιά της ελληνικής φύσης, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά που η αρχαία Ελλάδα άφησε παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ράλλυ Ελλάδος, μπορείτε να επισκεφθείτε το: http://historic.rallyofgreece.gr/2016/index.php/gr/