Ο Oμιλος Würth

wurth-group

Παγκόσμιος Ηγέτης στο εμπόριο υλικών συναρμολόγησης

Ο Όμιλος Würth κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των βασικών του δραστηριοτήτων, δηλαδή την εμπορία υλικών συναρμολόγησης και στερέωσης. Σήμερα αποτελείται από περισσότερες από 400 θυγατρικές εταιρίες με παρουσία σε πάνω από 80 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 87.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων περισσότεροι από 43.000 αποτελούν τη δύναμη πωλήσεων. Το έτος 2023, ο Όμιλος Würth σημείωσε συνολικές πωλήσεις ύψους 20,4 δις ευρώ, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές οικονομικές καταστάσεις.

Τέσσερα εκατομμύρια πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο εμπιστεύονται σήμερα την ποιότητα Würth, η μακροχρόνια επιτυχία της οποίας έχει ως κινητήριες δυνάμεις το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου Würth και μία πολύ ιδιαίτερη εταιρική φιλοσοφία. Η Würth είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε από τον Adolf Würth το 1945. Ο Καθ. Reinhold Würth, σημερινός πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του Ομίλου Würth, ανέλαβε την επιχείρηση στην ηλικία των 19 ετών, αφού ο πατέρας του είχε πεθάνει, την οποία και ανέπτυξε περαιτέρω τα χρόνια που ακολούθησαν. Ξεκινώντας από τα μεταπολεμικά χρόνια ανοικοδόμησης της Γερμανίας, καταφέρνει να μετατρέψει τη μέχρι τότε επιχείρηση των δύο ατόμων σε έναν εμπορικό κολοσσό με παρουσία σε όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος Würth δε θέλει απλώς να ικανοποιήσει, αλλά να ενθουσιάσει τους πελάτες του με αισιοδοξία, δυναμισμό και υπευθυνότητα. Η υποστήριξη και η επιδίωξη υψηλών αποδόσεων ανήκει σταθερά στην εταιρική κουλτούρα.