ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ski1 ski2 ski3 ski4 ski5

"Τα πάντα είναι θέμα τεχνολογίας" – αυτό το εταιρικό σλόγκαν συνοδεύει από το 2002 τις χορηγίες της Würth στην Γερμανική Ομοσπονδία Σκι (DSV). Τόσο στο χειμερινό αθλητισμό, όσο και στην Würth, η σωστή τεχνολογία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων και διαρκής εξέλιξη ώστε να τεθούν οι βάσεις για πρωτοποριακές λύσεις που εξασφαλίζουν το περίφημο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Τόσο για τους πρωταγωνιστές του DSV, όσο και για την Würth η τεχνολογία αποτελεί τη θεμέλια βάση για κάθε ενέργειας.

Αλπικό Σκι

Οι αθλητές του αλπικού σκι συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία των προηγούμενων ετών. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στο St. Moritz, ο Felix Neureuther κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο σε σειρά παγκόσμιο μετάλλιο μετά από μία συναρπαστική κούρσα στον δεύτερο γύρο. Με τον Linus Strasser στο σλάλομ και τον Andreas Sander στα αγωνίσματα ταχύτητας, έρχονται στο προσκήνιο όλο και περισσότεροι νεαροί αθλητές. Στις γυναίκες, η Viktoria Rebensburg καταφέρνει πάντα να ανεβαίνει στο βάθρο.

Δίαθλο

Χαρακτηριστικά του δίαθλου είναι η απευθείας μονομαχία με τον αντίπαλο και οι συνεχείς ανακατατάξεις στις θέσεις σκοποβολής. Όποιος αρκείται στο να τρέχει απλά γρήγορα, δεν έχει καμία ελπίδα. Το ίδιο και όποιος είναι καλός στη σκοποβολή. Καθοριστικός παράγοντας είναι ο σωστός συνδυασμός. Οι Γερμανοί διαθλητές σημειώνουν εδώ και χρόνια μεγάλες επιτυχίες. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στο Hochfilzen, η γερμανική ομάδα κατέκτησε συνολικά οκτώ μετάλλια, επτά από τα οποία χρυσά! Η Laura Dahlmeier ανέβηκε πέντε φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα κανένας αθλητής σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Simon Schempp και ο Benedikt Doll κατέκτησαν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στα ατομικά αγωνίσματα.

Άλματα Σκι

Κατά την αλλαγή της χιλιετίας, τα άλματα με σκι θεωρούνταν στη Γερμανία η "Φόρμουλα 1 του Χειμώνα". Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές επευφήμησαν τους σταρ εκείνης της εποχής Sven Hannawald και Martin Schmitt. Μετά από μερικά χρόνια επανέρχονται στο προσκήνιο οι Αετοί της Γερμανίας Andreas Wellinger και Carina Vogt. Μετά από το ατομικό χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, η Vogt πέρασε νικηφόρα και από τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2015 στο Falun και του 2017 στο Lathi, εξασφαλίζοντας τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Andreas Wellinger κατέκτησε στα δύο ατομικά αγωνίσματα το ασημένιο μετάλλιο. Μαζί με τη Svenja Würth και τον Markus Eisenbichler αντίστοιχα, η Vogt και ο Wellinger κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και στο μικτό αγώνισμα.

Nordic Combined

Το Nordic Combined είναι συνδυασμός αλμάτων με σκι και σκι αντοχής. Τα τελευταία χρόνια, οι Γερμανοί αθλητές σημείωναν πάντα επιτυχίες σε αυτό το αγώνισμα. Από το 2001, η ομάδα με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή Hermann Weinbuch κατακτούσε μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στους αγώνες για τον παγκόσμιο τίτλο που διεξήχθηκαν το 2017 στο Lathi της Φινλανδίας, οι Γερμανοί αθλητές κυριάρχησαν και στα τέσσερα αγωνίσματα. Ο αθλητής που ξεχώρισε ήταν ο Johannes Rydzek με τέσσερα χρυσά μετάλλια. Κέρδισε και τα δύο ατομικά αγωνίσματα, ήταν ανίκητος στο ομαδικό σπριντ με τον Eric Frenzel και κατάφερε στη σκυταλοδρομία με τον Eric Frenzel, τον Björn Kircheisen και τον Fabian Riesle να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο.

Σκι Αντοχής

Οι Γερμανοί σκιέρ αντοχής είναι εδώ και χρόνια πρωταγωνιστές στις μεγάλες διοργανώσεις. Κι ενώ στη μνήμη μας έρχεται από παλαιότερες δεκαετίες η θρυλική φράση του ρεπόρτερ "Που είναι ο Behle;", η γερμανική ομάδα τράβηξε την προσοχή όλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι με τις πολύ καλές αγωνιστικές επιδόσεις. Το 2015 και το 2017 μπορεί να μην ήρθαν μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όμως υπάρχουν αρκετά νεαρά ταλέντα.