Τεχνη και πολιτισμος

τεχνη2

Η συλλογή Würth

Οι εκθεσιακές δραστηριότητες σε όλες τις γκαλερί επιλέγουν βασικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας Würth, συμπεριλαμβανομένου του νεωτερισμού, της διεθνοποίησης και της ποιότητας, με καλλιτεχνική προσέγγιση. Η Συλλογή Würth, η οποία προσμετρά περίπου 15.000 έργα τέχνης, αποτελεί τη βάση. Η πολύπλευρη αυτή συλλογή αντιπροσωπεύει την καλλιτεχνική εξέλιξη από τα τέλη του 19ου αιώνα, έως την σύγχρονη. Άλλες συλλογές από παλαιότερες περιόδους της ιστορίας τέχνης έχουν προστεθεί πιο πρόσφατα. Μαζί και με άλλες προσθήκες, αυτά τα ονομαζόμενα ως Παλαιά Πρωτότυπα παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο του Johanniterkirche Schwäbisch, ο οποίος επαναλειτούργησε τον Νοέμβρη του 2008.

Βιώνοντας την τέχνη

Μία πληθώρα από εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα γύρω από το χώρο του μουσείου είναι διαθέσιμα και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, όχι μόνο σε εξωτερικούς επισκέπτες, αλλά ακόμα και σε όλους τους εργαζομένους. Τόσο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για μάθηση, αλλά και το μουσείο ως ένας χώρος ιδιαίτερα αξιόλογος προς επίσκεψη, κυρίως για τα παιδιά και τους εφήβους, είναι παράγοντες που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Συμπληρωματικά με διάφορα άλλα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, οι παραπάνω είναι δραστηριότητες που προσφέρουν πρόσθετη αξία στην επαγγελματική μας καθημερινότητα, με την έννοια της «Μακροχρόνιας Μάθησης». Με τον τρόπο αυτόν προωθούνται η διαλλακτικότητα και οι δεξιότητες συνεργασίας, ενεργοποιώντας νέους τρόπους σκέψης οι οποίοι δεν θα ήταν δυνατοί στον τεχνολογικό, τον οικονομικό ή τον κοινωνικό τομέα διαφορετικά.

Μάθετε περισσότερα για τις συλλογές τέχνης και τις εκθέσεις που οργανώνονται από τον Όμιλο Würth.

τεχνη

Η Τέχνη στη Würth: Δημιουργώντας έμπνευση συνεργασίας στην επαγγελματική καθημερινότητα

Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ομίλου Würth. Ύστερα από πρωτοβουλία του Καθηγητή Dr. h.c. mult. Reinhold Würth, ένα μουσείο, ένας χώρος διαλέξεων, συνεδρίων, συναυλιών, μελέτης και άλλων εκδηλώσεων, ενσωματώθηκε στο κεντρικό κτίριο του Ομίλου Würth στο Künzelsau. Από την έναρξη λειτουργίας τους το 1991, οι εγκαταστάσεις αυτές έγιναν πόλος έλξης τόσο για τους υπαλλήλους της εταιρείας, όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Τον Μάη του 2001, εγκαινιάστηκε και ο εκθεσιακός χώρος τέχνης Kunsthalle Würth στο Schwäbisch Hall, στη Γερμανία, προσθέτοντας στην εταιρεία και άλλες δράσεις τέχνης. Ωστόσο, ο χώρος Hirschwirtscheuer παρουσιάζει εκθέσεις πιο επίσημου ύφους. Τα παραπάνω ιδρύματα υποστηρίζονται από την Adolf Würth GmbH & Co. KG, μητρική εταιρεία του Ομίλου Würth.

Άλλες Γκαλερί Τέχνης στις εταιρείες του Ομίλου

Από το 1999, γκαλερί τέχνης διαδέχτηκαν η μία την άλλη στις εταιρίες Würth στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Ισπανία και την Ελβετία. Οι παραπάνω γκαλερί συνδέονται άμεσα με τα κεντρικά εταιρικά γραφεία στην κάθε χώρα. Με τον τρόπο αυτόν, οι εκθεσιακοί χώροι εμπνέουν τη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση της τέχνης με την καθημερινή εργασία.