Ο δημιουργoς και η εταιρεια του

wurth_reinhold

O Καθηγητής Dr. h. c. mult. Reinhold Würth
Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ιδρύματος του Oμίλου Würth

Ο Όμιλος Würth ξεκίνησε το 1945 ως μία εταιρία χονδρικής πώλησης βιδών. Η ιστορία της εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον επιχειρηματία Καθ. Reinhold Würth, υπό τις καθοδηγήσεις του οποίου μετατράπηκε σε ηγέτη στην αγορά συναρμολόγησης και συνδετικών υλικών.

Το ξεκίνημα υπήρξε μέτριο: Το καλοκαίρι του 1945, ο Adolf Würth ίδρυσε μία εταιρεία χονδρικής πώλησης βιδών στο Künzelsau/Baden στη Βυρτεμβέργη. Ο γιος του, Reinhold, τον συνόδευσε και τον βοήθησε από τα πρώτα βήματα, ενώ τον Οκτώβρη του 1949 εντάχθηκε και επίσημα στην επιχείρηση ως δεύτερος υπάλληλός της και πρώτος μαθητευόμενος.

Reinhold Würth1

Τον Ιανουάριο του 1951, ο Reinhold Würth ταξίδεψε για πρώτη φορά μόνος για πωλήσεις, καθώς μόλις 15 ετών έπρεπε να αναζητήσει πελάτες στο Ντίσελντορφ, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του στον εμπορικό τομέα ένα χρόνο μετά. Μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του το 1954, σε ηλικία 45 ετών, ο τότε 19χρονος Reinhold ανέλαβε την επιχείρηση. Τη δεδομένη χρονική στιγμή την εταιρεία αποτελούσαν δύο άτομα σημειώνοντας ετήσιες πωλήσεις ύψους 80.000€ σημερινής αξίας.

Ο Reinhold Würth διαχειρίστηκε την εταιρεία με προνοητικότητα, κάτι το οποίο την οδήγησε στην πρώτη της επιτυχία. Το 1962 ιδρήθηκε στην Ολλανδία η πρώτη ξένη θυγατρική, ακολουθούμενη από τις επόμενες στην Ελβετία, την Αυστρία, την Ιταλία και άλλες χώρες. Το 1969 ο Reinhold Würth τόλμησε να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό με προορισμό τη Βόρεια Αμερική, ενώ ένα χρόνο αργότερα δραστηριοποιήθηκε και στη Νότιο Αφρική. Η ίδρυση εταιρειών στην Αυστραλία (1982), καθώς και στην Ιαπωνία και τη Μαλαισία (1987), ολοκλήρωσαν το στόχο παρουσίας της Würth σε όλες τις ηπείρους.

Το 1994, ο Reinhold Würth αποσύρθηκε από την επιχειρησιακή του δραστηριότητα και ανέλαβε την προεδρία της συμβουλευτικής επιτροπής του Ομίλου, ενώ 1η Μαίου του 2006 τον διαδέχτηκε η κόρη του Bettina Würth. Σήμερα ο Καθ. Reinhold Würth εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ομίλου Würth.

Από την πρώτη ημέρα, ο Όμιλος Würth είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, ανεξαρτήτως του διεθνή του χαρακτήρα, προσμετρώντας περισσότερους από 73.000 υπαλλήλους σε παγκόσμια κλίμακα. Η απευθείας πώληση υπήρξε πάντα η κινητήριος δύναμη όλης αυτής της επιτυχίας, με 32.000 αντιπροσώπους πωλήσεων να επισκέπτονται 300.000 πελάτες καθημερινά. Χάρη στην απευθείας επαφή με τον πελάτη, η εταιρεία γνωρίζει τις προϋποθέσεις και μπορεί να προσαρμόσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με τέτοιο τρόπο που να συμφωνεί με τις προσδοκίες της αγοράς. Ένα από τα πιο γνωστά ρητά του Καθ. Reinhold Würth είναι:

“Το να ικανοποιούμε τους πελάτες μας δεν αρκεί – θέλουμε να τους εμπνέουμε!”